Vilka flygbolag erbjuder billiga flyg?

Det är onödigt att betala för mycket oavsett vad det handlar om och många av oss föredrar att flyga billigt. Vi vill alla kunna se världen och då är det alltid bra att kunna hitta billiga flygresor. Vårt mål är att hjälpa dig hitta billiga flyg online och det finns en del knep. Du kan bland annat hitta billiga flygresor enklare genom att veta vilka flygbolag som oftast erbjuder biljettpriser som är lägre än många andra och det är dem vi ska berätta om i denna artikel. Det finns en hel del du kan välja mellan, vissa bättre än andra.

I den här artikeln har vi lagt fokus på tre olika flygbolag som är kända som lågprisflygbolag och är populära i Sverige. Det finns för- och nackdelar med alla flygbolag och till ett billigare pris kan vissa bekvämligheter saknas. Men oftast föredrar resenärer att lägga mer pengar på ett bekvämt boende än flygresan, då den enbart är en liten del av reseupplevelsen. Du kan hitta lågprisflyg både inom Europa och till andra kontinenter som gör att du kan få mer fickpengar när du väl befinner dig på semester. Fördelarna är många med att anlita ett lågprisbolag när du ska resa iväg.

Ryanair

Ryanair är ett flygbolag från Irland och de är det största lågprisflygbolaget i Europa i dagsläget. De är också ett av världens mest framgångsrika flygbolag. Ryanair erbjuder resor inom Europa och till Nordafrika och de kan erbjuda låga priser eftersom de undviker de största flygplatserna. Det besparar dem både tid och pengar. Dessutom har de enbart en typ av flygplan i sin flotta och erbjuder inte stolar som kan lutas bakåt eller mat som ingår i biljettpriserna. Dock kan du givetvis handla lätt mat, drycker och snacks ombord på planet oavsett vilken destination du reser till. Ryanair erbjuder ett enkelt och billigt sätt att flyga.

EasyJet

EasyJet är ett lågprisflygbolag med sin bas i Luton, Storbritannien. De är också ett av Europas största lågprisflyg och de erbjuder resor på 437 olika linjer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. De sysslar i huvudsak med lågprisbiljetter, men kan ibland anlitas av externa företag för charterflygningar. Den största skillnaden mellan EasyJet och Ryanair är att EasyJet oftast flyger till de stora flygplatserna i destinationsstäderna. Dock har de samma strategi med snabba vändningar, ingen mat som ingår i biljettpriserna samt avgifter för extra service. Det kostar till exempel att ha incheckat bagage eller att få prioriterad ombordstigning på planet innan avfärden.

Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle brukar enbart kallas Norwegian och är Nordens största lågprisflygbolag. De erbjuder både reguljär- och charterflygningar såväl inrikes som utomlands. Norwegian har inte haft några olyckor och klassas som ett av de säkraste flygbolagen på marknaden. Bolaget erbjuder resor till fler än 150 destinationer över hela världen, med över 500 olika flyglinjer. De ger dig låga standardpriser på flygbiljetterna, sedan kan du betala för tillval så som mat och bagage. Bolaget är flerfaldigt belönade med utmärkelser för sina lågprisflygresor. På deras resor inom Europa finns vanligtvis även gratis Wi-Fi och givetvis kan du köpa snacks och lätta måltider på planet.

Jämför flygbolag för bästa pris

Det bästa sättet att hitta biljetter till låga priser är genom att jämföra biljetter, men du kan räkna med att något av tre ovanstående bolag är billigast så länge de flyger på den linjen du tänker resa. Varför betala mer än du behöver? Kanske reser du med lätt bagage och gillar inte att äta på planet, då är det onödigt att det ingår i biljettpriset. Med ett lågprisflygbolag kan du istället välja till de saker du önskar och om du inte vill ha något så slipper du betala för det inkluderat i biljettpriset. Att flyga billigt ger dig mer pengar över till annat, så som boendet eller underhållningen på semestern.