Hur kan resebyråer vara billigare än flygbolaget?

Vi reser som aldrig förr, korta resor, långa resor och allt där i mellan. Det är inte många som bara är lediga hemma utan en resa någonstans på semestern hör till det självklara. När man letar efter en resa har man flera vägar att gå, man kan boka allt själv eller ta hjälp av personal på en resebyrå. Använd de olika metoderna för olika resor.

En kortare weekendresa utan något speciellt uttalat program är enkelt att fixa själv. Idag finns alla flygbolagen mer eller mindre, på olika jämförelsesajter på internet och det är enkelt att hitta ett flyg som passar. Det är viktigt att du själv tar dig tid och är noggrann med det finstilta. Avgångstider, mellanlandningar eller till och med en inräknad övernattning.

Vad händer om jag gör fel?

När du bokar själv så har du eget ansvar för att allt skall stämma och att du hinner med flyget dit du har tänkt dig. Priset på flygbiljetterna är ofta pressade och bokningstiden är kort och ger inte alltid tid till eftertanke, till just det fantastiska priset. Här gäller det att vara förberedd och kunnig, då kan du verkligen hitta guldkornen.

Bokar du däremot din resa via en resebyrå så är det ett sätt att lämna över jobb och ansvar till personalen. De har kunskap och kännedom om städer, väder och flygbolag. De har logistikkunskaper som ger dig rätt avgångar och ankomster. Framför allt har de verktyg att jämföra och komplettera din resa med passande aktiviteter, boenden och service.

Billigare pris via en resebyrå?

Ja, ibland kan det faktiskt bli billigare att boka allt via en resebyrå, trots att du skall betala för tjänsten och jobbet som görs. Nu pratar vi ofta om de större bolagen som sitter på lösningar som är väl beprövade. De har avtal med hotell och service som i sin tur tackar för deras bokningar genom att ge ett bra pris på tjänsten.

Skillnaden mellan de olika resebyråerna är stor. En större byrå med massor av resenärer jobbar fram stora avtal för sina mest besökta resmål. Att hitta en all inclusive-resa till Gran Canaria till ett riktigt bra pris är ingen konst idag. Däremot om du önskar en personligare resa och kontaktar en mindre resebyrå får du självklart betala för den personliga anpassningen och servicen.

Personligt och mest värde för dina pengar

Är du en resenär som uppskattar de små tingen lite utanför de allmänna turistattraktionerna, då skall du absolut leta reda på en mindre aktör, specialiserad på det område du vill besöka. Här får du med största säkerhet en resa med aktiviteter, möten och miljöer som du aldrig hade trott att du skulle besöka på din resa. En upplevelse skapad efter era önskemål.

Har du tid och kunskap är det andra alternativet att själv skapa din drömresa. Med envishet och mod kan du plocka ihop alla de bitar som du vill uppleva och se, men framför allt kan du låta resan bli vad den blir genom att inte boka upp allt på förhand. Ta dig tid med planeringen, ju mer kunskap du har desto bättre blir din resa.

Kan det vara både billigt och bra?

Självklart kan din resa bli både billig och bra, ibland skall det bara till lite tur! Ett billigt flyg är alltid en bra grund att gå på och det gäller att hålla sig uppdaterad och lite snabb i svängarna för att hitta de där riktigt bra biljetterna. Lär dig hur sökmotorerna fungerar med datum, mellanlandningar och annan service som du vill ha under resan.

Ha kontroll på dina kostnader

Till syvende och sist så är det viktigt med det totala priset på din resa och din upplevelse. Det du tjänar in i ena änden kan ätas upp i den andra. Stirra dig inte blind på kronor och ören utan ha alltid med dig det totala innehållet och vad som behövs läggas till. Resan kanske till och med startar med en dyr parkering på flygplatsen?