Hur du hittar billiga flyg

Många personer som har haft planer på att resa utomlands ger upp på den drömmen efter de insett hur dyra biljetterna är. Skulle du känna likadant rekommenderas det att du tar en stund och läser igenom det vi har att säga. Det finns nämligen flera bra tips på hur du kan hitta billigare flygresor och få chansen att besöka drömresmålet.

Genom att vara ute i god tid när du letar efter flygbiljetter och inte ge upp efter att du endast tagit en titt på ett av flygbolagen kan du hitta biljetter till ett rimligt pris. Många väljer ibland att ta lån för att ha råd till att resa, men med lite tålamod och tur kan du hitta flyg du har råd med utan lån.

Vad kan påverka priset för flyg?

Det finns flera saker som kan påverka ifall ett flygbolag höjer eller sänker priserna på sina biljetter. Många gånger varierar priset beroende på en kombination av en eller flera av dessa faktorer. De vanligaste sakerna som kan ha en påverkan på priset av biljetterna är konkurrensen, flygbolag, oljepriset, avgifter och skatter samt hur efterfrågat biljetterna till ett visst resmål är.

De saker som påverkar priset kan variera från dag till dag vilket gör att du kan hitta biljetter till samma destination för ett billigare pris om du väntar ett par dagar. Dock är det lika stor chans att priset är högre. Om du inte har ett bestämt datum du vill resa kan du hålla koll på priserna och passa på när det är billigare.

Leta efter erbjudanden och rabatter

Innan du bokar din biljett kan det vara en bra idé att titta ifall det finns några tillgängliga erbjudanden. Ibland har flygbolag och resebyråer tillfälliga erbjudanden där du kan köpa resor för ett billigare pris under en viss tid. En viktig sak du måste tänka på är att vissa rabatter endast är tillgängliga för vissa personer, till exempel studenter.

Stöter du på ett erbjudande är det därför viktigt för dig att läsa igenom alla villkor. Ett tips på vad du kan göra är att skriva upp dig för nyhetsbrev. Det finns resebyråer som skickar ut mejl för att hålla dig uppdaterad om rabatter och erbjudanden. Nyhetsbreven kan ibland ge dig förtur till rabatterna vilket är bra ifall du reser under högsäsongen.

Flyg inte till stora flygplatser

Genom att kolla upp ifall det finns mindre flygplatser i området dit du vill resa kan du spara lite pengar. Större flygplatser innebär oftast högre kostnader för flygbolagen vilket i sin tur betyder dyrare flygbiljetter för dig. Istället för att resa med de största flygbolagen till de stora flygplatserna kan du kolla upp lågprisflygen och om de flyger till mindre flygplatser.

I vissa fall kan restiden bli lite längre när du flyger till de mindre flygplatserna, men samtidigt kan du spara flera hundra kronor på den resan. Du måste själv avgöra vad du är okej med och inte. Det svåraste med mindre flygplatser är att hitta dem. Eftersom de inte är lika välkända som stora flygplatser kan du behöva göra lite mer research.

Alternativa rutter

Förutom att titta vad det kostar att resa till mindre flygplatser och olika datum kan du hitta billigare flyg genom alternativa rutter. Istället för att åka direkt till din destination kan du spara pengar genom att välja flyg som mellanlandar istället för att flyga direkt. Det kan också bli billigare om du köper två enkelbiljetter istället för tur och retur.

Jämför flygbiljetter

Kort sammanfattat finns det flera tips på hur du kan hitta billigare flyg. Du kan börja med att jämföra flyg. På så sätt får du se priset för flera flygbolag och vilka rutter de flyger. Det största tipset vi kan ge dig som vill flyga är att planera i god tid, lägg gärna undan lite pengar till resan och välj inte första bästa.