Nöjesparken Ferrari World i Abu Dhabi

Vy över nöjesparken Ferrari World i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Om man gillar bilar, snabba sådana, så finns det bara en nöjespark i världen man ska åka till – Ferrari World i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Det är världens största nöjesfält (inomhus) och är hela 200 000 kvadratmeter stort. Bygget stod klart i november 2010 efter en byggperiod på endast två år, vilket är mäkta imponerande med tanke på parkens storlek.

Själva designen för taket är hämtat från profilen av en Ferrari GT. Gå in på Google Earth och imponeras av en bild från ovan!

Inne i parken finns flera åkattraktioner och den som sticker ut mest är naturligtvis Formula Rossa, världens snabbaste berg- och dalbana, med en topphastighet på 240 kilometer i timmen. Förutom åkattraktioner finns här precis allting som har med Ferraribilar att göra och egentligen skulle Ferrari World kunna betecknas som en kombination av museum/galleri/nöjesfält. Restaurangerna i parken är också helt inriktade på italiensk mat men det finns säkert undantag för den som vill ha något mer lokalt.

Nedan, ett klipp som visar hur parken ser ut:

Nedan, ett klipp med Fernando Alonso och Felipe Massa när de testar världens snabbaste berg- och dalbana, Formula Rossa.

Pin It

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier

Arkiv